Βένια Μητροπάνου

Ένας πάγκος εργασίας αποτελεί το κέντρο έμπνευσης της Βένια Μητροπάνου, πλημμυρισμένος με βενετσιάνικες χάντρες, μεταξωτά κουρελάκια, παλιές αλυσίδες αλλά και κάθε λογής ετερόκλητα αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί με πολύ αγάπη.
Το βασικό υλικό των κοσμημάτων της Βένιας Μητροπάνου είναι η μνήμη. Παλιές δαντέλες, υφάσματα και αντικείμενα που ανακαλύπτει στα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο μεταμορφώνονται σε μοναδικά κοσμήματα που δένονται δημιουργικά με ημιπολύτιμους λίθους και πέρλες.


Κολιέ και βραχιόλια απο όνυχα, κοράλια, αχάτη, φεγγαρόπετρες, συνδυάζονται με την γοητεία μιας παλιάς ασημένιας σβούρας ή μιας χάντρας από ύφασμα που έφτιαξε η ίδια. Δεν είναι όμως μόνο τα κοσμήματα.
Tο εργαστήρι κοσμημάτων στο Κολωνάκι είναι μία πολύ ωραία ιδέα που υλοποιήθηκε με την μελέτη, στήριξη και συνεργασία της αρχιτέκτονος Πολυξένης Αντωνίου.
Οι κούκλες στις οποίες παρουσιάζονται τα ιδιαίτερα κολιέ και βραχιόλια, τα καπέλα και οι πασμίνες με τις χάντρες που κεντάει μόνη της δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό, στο οποίο ο χρόνος λειτουργεί με άλλους κανόνες.Ξάνθου 2, Κολωνάκι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.